Hösten är här!

Som jag älskar hösten! Kanske för att jag känner det som det äntligen finns legetimt utrymme för vila och återhämtning nu. Andra tider på året upplever jag inte den acceptansen. Faktum är att det är just den känslan av att det är ok i andras ögon som är balsam för min själ. Jag är en människa med STORT behov av vila och reflektion, högkänslig som jag är. Som ett resultat av det blir vila väldigt kontraproduktivt för mig när jag samtidigt känner in andras oacceptans till att jag tar det lungt. I vårt samhälle verkar vila bara vara berättigat när kroppen är fysiskt trött. Så är det sällan i mitt fall, då det oftast är min hjärna som är slut, inte min kropp.

Återhämtning

Under just hösten händer dock något. Det blir plötsligt legitimt att sakta ner även för sånna som mig. Antagligen för att andra ojar sig och beklagar sig över att deras energi spårlöst försvunnti. Där och då dansar min själ en lyckodans när jag kan krypa ner med en filt och en kopp te redan vid sex på kvällen utan att någon reagerar. Halleluja!

Lust att skapa

En bieffekt av att jag får vila med gott samvete att jag även får massa energi över, och det hör verkligen inte till vanligheten! Ta och lägg till alla vackra färger och kontraster i naturen tillsammans med min ökade energi så uppstår min skapar lust! Finns det något bättre än att sätta sig ner och bara vara, för att sedan känna hur ens lust börjar bubbla inom en och plötsligt har man hämtat block och penna och börjat skissa och planera. Love it!

Skapa utan prestation

Nu är vi precis i början av hösten, men ändå känner jag redan hur min själ börjat jubla. Den anar vad som står för dörren, den har längtat så länge. Längtat efter utrymme att känna in och leva ut. Drömma sig bort i skapar drömmar för trädgården. Leka med vattenfärger. Skriva utan krav, (som detta blogginlägg). Bara skapa för att må bra, utan någon prestation inblandad. I min drömvärld skulle hela året vara så här för mig. Tänk att jag har verktyg som gjorde det möjligt att ta det lungt och vila utan skuldkänslor hela året om. I wish! Förstå all den överskotts energi jag skulle ha! Alltså jag vet inte hur, men plötsligt inser jag att jag bara SKA nå den drömmen! Jag ska kunna vila och återhämta mig utan dåligt samvete eller skuldkänslor året runt!

Post pandemin

I övrigt är livet rent ut fantastiskt just här och nu. Pandemin som varit och fortfarande är, trots att restriktioner släppt, har gjort sitt och jag har fått ett helt nytt inre lugn i mig. Pengar har gått från att vara viktigt men lite fult, till otroligt använbart och beundransvärt. Även insikten om vad som gör mig lycklig på riktigt har blivit tydligare och inte minst vad som är viktigast för mig att prioritera är nu glasklart. Man skulle kunna säga att Corona har varit som ett par nya glasögon som verkligen hjälpt mig att se allt så mycket bättre. Jag har verkligen utvecklats och lärt mig så mycket om mig själv. Kort sagt kan man säga att jag nu vet;

 • Att jag har hög tillit till livet i sig.
 • Att mer pengar är praktiskt men inte livsnödvändigt.
 • Att mina känslor är min själs röst till mig.
 • Att när jag går med mig själv så känner jag mig tillfreds.
 • Att när jag går emot mig själv så känner jag mig frustrerad.
 • Att jag behöver vara nöjd själv innan jag kan göra andra nöjda.
 • Att min rädsla styr till en viss nivå, där efter tar YOLO känslan över superstark!
 • Att acceptans är vägen till min frihet.
 • Att upplevd frihet är essenstielt för mig.
 • Att jag frodas av andras energier, jag är som en svamp.
 • Att det är viktigt för mig vilka energier jag har runt mig dagligen.
 • Att jag inte är en sprallig människa.
 • Att jag är en varm och kärleksfull person.
 • Att varriation är bra för mig.
 • Att rutiner hjälper mig.
 • Att jag likt Alice i Underlandet förändras flera gånger om dagen.
 • Att mina barn är fantastiska människor och jag är tacksam att få följa dem genom livet.
 • Att det är viktigt att se och erkänna sina egna fel och brister högt till andra och sen äga dem fullt ut.
 • Att oavsett fel och brister är vi alla helt perfekta!
 • Att livet är en härlig resa, ett äventyg och evig utveckling.
 • Att jag älskar att leva!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *