Maj i backspegeln = Transformation

Jisses säger jag bara

! Kikade just tillbaka i min kalender för Maj månad och slås av hur mycket jag har förändrats genom att möta rädsla efter rädsla för att äntligen leva det liv jag VILL leva. Vissa saker som jag drömt om i flera år har förverkligats under dessa veckor. Jag har tagit tjuren vid hornen och bokat in saker jag undvikit länge. Samtidigt som rädslorna blir extremt närgångna och påtagliga. Svettigt värre. Så har belöningarna varit av en annan värld. Jag började månaden med att vara på visning i en lokal jag drömt och fantiserat om under lång tid… så kär jag blev i den. Men samtidigt så rädd. Tänk om allt jag drömmer om inte alls går som jag vill i den nya lokalen. Tänk om jag tar mig vatten över huvudet. Tänk om jag blir en belastning. Tänk om jag misslyckas. Orkar jag det. Är det väret det? Många tankar plöjde fram och tillbaka under stora delar av de kommande veckorna.

När verkligeheten inte stämmer med visionen

Dessutom hade jag min allra första meditativa gruppsession den 7:e Maj. Jag valde att hålla den på temat ”Öppna upp”, för det var något som i allra högsta grad var närvarande i mig själv just då. Så den energin var lätt att dela med till deltagarna. Nervös till tusen, för det hade långt ifrån klaffat med förberedelserna så perfekt som jag önskat ovh föreställt mig i mina drömmar. Jag hade inte hittat någon bra lokal, så det blev att jag höll hela eventet i en gymnastiksal (?!?!), jag stressade fram bilder för marknadsföringen och det kom inte hälften så många som jag hoppats på. Ändå valde jag att fullfölja, och det är jag otroligt tacksam för. Det blev helt magiskt på alla sätt och vis!

På andra sidan tröskeln

Nervositeten la sig relativt snabbt och under en övning någonstanns där i mitten av allt så tillät jag mig att på riktigt supa in atmosfären, berömma mig för att jag verkligen gjorde det jag så länge drömt om och verkligen uppskattde och njöt av det ögonblicket fullt ut. Jag var verkligen ”hemma” på alla plan där och då. Rest av tiden på sessionen var jag i en så harmonisk och härlig känsla. Faktum är att något större hände med mig. Jag kan verkligen känna ett så kraftfullt ”före” och ”efter” av det ögonblicket. Den jag var när jag gick in i sessionen var absolut inte densamma som jag var där efter. Det var något som landade på en trygg plats inom mig. Något som därefter funnits kvar och givit mig en helt annan grundtrygghet i mig själv. Får gåshud bara av att skriva om det.

Smida medan järnet är varmt

Därför fortlöpte resten av månaden i en helt annan energi. Bara veckan efter höll jag i, inte bara en, utan två HLR utbildningar. Jag kände mig så grundad i mig själv, så trotts att jag givetvis var nervös så var det inte ens i närheten av den oro och det tvivel jag hade inom mig innan gruppsessione. Nej dessa utbildningsdagar njöt jag av redan från början. Jag njöt till och med av att känna mig nervös. Ha ha ha! Jag omfamnade det pirriga och tillät mig att känna ALLT. Så nytt och stort för mig, men så levande livet blir på det viset!

När man är närvarande i sig själv och sina känslor på riktigt

Till helgen sedan drog min sambo och jag iväg på återförsäljar-träff och passade då på att ta en hotellövernattning bara vi två när vi ändå var iväg. Den stärkta ”nya” delen av mig gav mig då modet att ta upp allt jobbigt och osagt i vår relation som varit så där otäckt att ta i. Och ändå förde jag det på tal! Jag skojar inte att jag hyperventilerade inombords då och då under det samtalet. Vi pratade om rädslor och behov på ett sätt vi aldrig tidigare gjort. Även här tillät jag mig själv att känna allt jag kände i stunden och berätta det. Det gjorde att samtalet verkligen djupnade ur mitt perspektiv och vi pratade om det som var viktigt på riktigt liksom. Hela tiden gav jag mig själv beröm och kärlek inifrån genom snälla tankar och pepp. Därför blev jag inte lika beroende av hans bekräftelse, vilket gjorde mig tryggare. Det kändes som han upplevde det och vågade svara på sätt som jag aldrig upplevt i våra samtal. Det var så stort för mig! Efter det samtalet kände jag mig så fantastiskt lycklig, dels för att de mesta rädslorna sprack, men även för att jag kände mig så stolt och modig som inte längre lät mina rädslor fortsätta styra mig. Det var allt annat än bekvämt. Det var riktigt svettigt, men SÅ värt det!

Lokalen, och fler surdegar

Där efter kände jag en nyfunnen trygghet även i min sambo. Så veckan efter skrev jag på kontraktet till lokalen jag hade tittat på. Samt hade ett annat obekvämt jobbrelaterat samtal som jag skjutit undan sedan slutet av Mars. Även det var svettigt, men mitt fokus låg enbart på att vara sann mot mig själv och stå i kärlek. Än en gång var det SÅ värt det!

Coaching som stöd hela vägen

Nästan varje vecka har jag valt att ta emot coaching för att inte fastna i dumma tankar under dessa utmaningar. Det har varit ENORMT på så många sätt! Jag skulle nästan vilja påstå att maj månad har varit en månad av intensiv träning i min personliga utvekling, med svettiga pass och tuffa prov nästan dagligen. Samtidigt har jag coachat andra varje vecka för att skifta fokus från mig själv till andra och få bra balans och mer persspektiv. Man lär sig alltid något av alla männiksor man möter.

Reflektion är så viktigt

Nu när jag blickar tillbaka, kan jag knappt minnas den osäkra nervösa bekräftelseberoende Ida som jag var i April. Trasformation är bara förnamnet på denna månad som gått. Jag kan höra Agneta Sjödins röst säga ”Vi lever våra liv framlänges, men förstår dem baklänges”, jag minns inte vem hon citerade, men det är verkligen så sant som det är sagt.

Något jag även insett är att trotts allt jag gått igenom så har jag även haft mycket roligheter under dessa veckor oxå. Jag har träffat likasinnade på luncher. Hängt med ett helt gäng av ”kollegor” under en grill och inspirationskväll. Suttit på uteservering och njutit av solen, firats på Morsdag och både tagit emot och givit mycket kärlek! I skrivandets stund är jag chockad över hur jag inte känt mig sänkt eller golvad som jag brukar. Även det kanske hör ihop med att jag varit sann mot mig själv mest hela tiden. Det har liksom inte sugit så mycket energi som det brukar då. Ytterligare en win-win med att vara ärlig mot sig själv.

Vara sann och närvarande med sig själv

Känner mig rörd, tacksam och lycklig när jag inser att jag faktiskt lever mitt drömliv. Jag känner mig så rik, så älskad och så fri som jag alltid drömt om. Numera ser jag fram emot varje dag jag vaknar till. Det är stort för mig! Livet i all sin glans!

Är det något jag vill att du tar med dig idag, så är det insikten av hur friheten och lyckan ligger i att i varje steg och val du tar i livet, ta dem utan att tulla på att vara 100% sann mot dig själv. Ge dig den tid och det utrymme du behöver i stunden för att hinna inte bara höra, utan lyssna på din inre röst. Allt annat ordnar sig som genom trolleri. Tack att du lyssnade.

Kram, du är perfekt precis som du är!

Ida

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *