Snart har 2020 passerat

Sist jag skrev här var i februari. Då var jag så taggad på allt nytt som låg framför mig i livet. Inte kunde jag då ana att en pandemi stod för dörren. Året blev således inte det minsta som jag täkt mig eller visualiserade. Fast några få saker stämmer ändå riktigt bra. Så här skrev jag i det tidigare inlägget;

”Detta magiska år som innebär förändring för allt och alla. Detta är året vi utvecklas rejält. Uppstigningens år. Året då vi blir mer medvetna och får ännu mer insikter om oss själva och vår koppling till universum.”

Det kan man minst sagt säga. För min egen del har det verkligen stämt. Jag har haft ett år där jag känt av ”Attraktions lagen” otroligt mycket. Saker jag har sänt ut en helhjärtad önskan om har besvarats, även om det skett på sätt jag inte riktigt förstod i stunden, så kunde jag inse det i efterhand. Att jag har utvecklats är inte heller tu tal om saken. Jag utvecklades dock inte på det sätt jag trodde riktigt. Nej det blev liksom på ett mycket djupare plan än jag kunnat drömma om. Jag har fått lära känna mitt inre. Vad som är riktigt viktigt för mig när allt kommer omkring. Vad som gör mig glad och vad jag verkligen prioriterar i livet. När livet ställs på sin spets är det mycket som får göra avkall samtidigt som annat får ta mer plats. Att livet är till för att verkligen LEVAS har blivit väldigt klart och tydligt för mig. Vi vet inte när ett nytt virus kommer, och hur det kommer slå ut oss. Så för min egen del insåg jag att att leva i många år bara för att man kan är inte värt något för mig om jag inte fyller det livet med meningsfullhet och lycka. Den dagen jag dör (för jo det är det enda säkra, att vi alla en dag dör) vill jag kunna känna att jag verkligen tagit vara på mitt liv fullt ut. Att jag skrattat, givit och delat livet med andra. Att jag hjälpt och hejat på människor att ta vara på sina egna liv eller på något minsta vis lämnat små meningsfulla fotavtryck i deras liv i alla fall. Att leva isolerat i ensamhet för att säkerställa att jag inte dör, är i min värld inte att leva. Nej. Men givetvis respekterar jag andras val och håller avstånd, undviker folksamlingar och umgås bara med mina närmsta under Covid-19. Dock misstänker jag att detta inte ”bara är en pandemi, som vi snart har vaccin mot, och som då är över!”. Nej jag tror att dessa virus kommer komma ännu tätare och det kommer bli ett nytt sätt att leva. Blir det så kommer det med all säkerhet bli en världsrevolution. För världen kommer att delas i två läger. De som vill leva medan de lever och fokuserar på det, och de som lägger allt sitt fokus på att hålla sig vid liv och slutar leva. Jag vet med säkerhet att jag kommer slå följe med de levnadsglada. Jag känner att hela jag är fylld av liv och lust!

Så hur har livet under 2020 varit egentligen? Från mitt perspektiv kan jag se att det varit otroligt olika för alla även om det så fint sagts att ”vi sitter alla i samma båt”, så är det mer en sanning med modifikation tycker jag.

viss har saker förändrats för alla iom Covid-19. Men för en del har det blivit till det bättre, för en del har det blivit helt katastrofalt och för somliga bara nytt och ovant. Min sambo jobbar inom bggbranchen, där har de knapp vari märkbart, men i kampsporten han tränar har det förändrats desto mer, från först att gå över till kontaktlöst till att sedan stänga ner tillsvidare. Min ena vänina jobbar hemifrån till 100%, men trivs jätte bra med det och utöver det flyter hennes liv på rätt så oförändrat. En annan kompis jobbar inom vården och känner sig ständigt rädd, både för att själv bli sjuk, men framför allt för att vara orsak till att dra in smittan på sitt jobb, så hon har mer eller mindre total isolerat sig och är bara på jobbet, och mår jättedåligt då hon är extrovert. Min ena syster har både gift sig, köpt hus, fått barn och är nu mammaledig, allt under denna pandemin. För henne har ju inget blivit som hon tänkt sig. Brölloppet ställdes in och blev en ensam borglig vigsel i rådhuset. Inga besök på bb, namngivningcermoni uttomhus och inställda babyaktiviteter och föräldrargrupper, men hon är lycklig över att året ändå inneburit så mycket lycka och kärlek trots allt!

För min del blev det emotionell turbulens. Hade precis tagit över gymmet när pandemin kom som ett brev på posten. Våra budgeteringar och kalkyler sprack på direkten. Min tänkta lön flög sin kos och året har handlat om att överleva och inte gå i konkurs samtidigt som privatekonomi ska överleva. Fokus har legat på att ha tillit och hålla ut. Det positiva var att jag fick verkligen känna in mitt nya yrke i lugn och ro och bli säker på det mesta utan press och stress. det är jag otroligt tacksam över! Även hur jag själv ville ha det på jobbet fick jag tid att känna in. Samtidigt har det varit en kamp emot frustrationen att fortfarande stå utan inkomst, att falla mellan stolarna i alla stöd och bidrag från regeringen, eftersom vi inte har någon jämförelseperiod med rörelsen från innan corona. Jag har ifrågasatt och letat efter tecken på att detta är något bra att gå igenom och stanna kvar i. Sannolikheten att få ett nytt jobb mitt i allt detta kanske inte hade varit så stor ändå. Jag har fått byta perspektiv och finna glädje och styrka i andra aktiviteter än vanligt, vilket har varit väldigt utmanade och prövande. För att hålla glöden och en känsla av meningsfullhet uppe har jag lekt och planert med framtidstankar och visioner för att få en övertygelse om att detta vänder. Men trotts allt jag gjort har jag ändå hamnat i svackor och känt mig låst, besviken och ensam. Haft slut på energi oftare än vanligt och gråtit floder så ofta att jag vant mig även vid det. Men ändå sitter jag här och känner mig rik och lycklig. Rik på allt vad livet verkligen handlar om. Rik på kärlek. Rik på vänskap. Rik på mod. Livet är underbart även mitt i denna pandemi helt enkelt.

Men jag längtar efter 2021! Längtar efter våren och sommaren! Längtar efter bättre privat ekonomi. Längtar efter gemenskap, fest och upplevelser!

Men än är inte året slut. Nu har vi en jul att fira. Och hur konstig och ensam den än blir så önskar jag dig ett en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Kram Ida

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *