Vilken start på året!!!

Gott nytt år på er! Jag spricker nästan av iver för att få berätta om hur mitt år har startat!!

Vill givetvis börja med att önska dig god fortsättning på 2020! Detta magiska år som innebär förändring för allt och alla. Detta är året vi utvecklas rejält. Uppstigningens år. Året då vi blir mer medvetna och får ännu mer insikter om oss själva och vår koppling till universum.

För mig har det börjat i raket fart. Dagarna efter nyår berättade jag för min sambo att jag verkligen kände mig redo att ta nästa steg i min karriär. Hemsidan kom ju på plats under förra året, och jag insåg att mitt stora mål just nu är en kursgård. Men jag berättade som sagt för sambon att jag nu var fullt redo att ta ett kliv i den riktningen, men kunde inte förstå vad det skulle vara för kliv? Jag hade kollat lite på att hyra ett hus för att bedriva kurser och utbildningar. Men det tog ständigt stopp av olika anledningar. Dessutom kändes det som ett för stort kliv. Att hyra en så stor lokal utan att ha någon stor kännedom som utbildare bland kunder. Nej det tog emot. Dessutom ville jag inte göra det själv, men jag ville inte anställa någon. Jag sa det inte, men innerst inne önskade jag att min sambo och jag skulle driva det tillsammans, för jag älskar att umgås med honom. Men jag vet att han trivs med sitt jobb och inte är sugen på att driva företag fullt ut. Men jag vet att han alltid kommer vara engagerad vad jag än gör. Min sambo frågade vad jag tänkte och jag svarade att jag kände ett sug efter att samverka med andra likasinnade företagare istället… gärna som kompletterade mig…att kursgården skulle under samma tak rikta sig till både kropp själ och sinne. Naturligtvis fick jag förtydliga vad jag menade. Med kropp menade jag att erbjuda träning och kunskap för bättre fysiskt välmående. Med själ menade jag att det finns meditation och andligt lärande att tillgå. Och med sinne syftade jag på kunskap om hjärnan, tankar och känslor genom coaching på olika sätt. Allt med en utgångspunkt ur kärlek och omtanke för andra. Men hur? Hur skulle jag finna likasinnade? Hur skulle jag lära känna dem för att hinna känna in om någon känns ”rätt”? För jag vill absolut att de jag samverkar med har samma tänk och engagemang som mig! Jag skrattade och sa, ska jag sätta in en kontakt annons eller?! Ha ha ha!

Han funderade lite och föreslog att kanske hyra in mig i ett rum på något gym. Ett gym var så långt ifrån den miljö jag hade sett framför mig att jag först kände mig helt missuppfattad av honom. Jag frågade hur HAN nu tänkte och han svarade, ja då kan du öka din kännedom bland kunder genom att du blir mer synlig. Dessutom kanske du får lättare att komma i kontakt med klienter att coacha men även de där likasinnade du pratar om.

Jag släppte mitt motstånd som impulsivt gav mig lusten att försvara mig genom att hugga på hur fel han tänker och att han inte fattar nånting! Istället lät jag de han sa sjunka in och frågade mig själv varför det triggade mig så. Varför kände jag sådant agg och motstånd till hans förslag? Rätt snabbt insåg jag att det beror på att jag förknippar gym och dess miljöer som en plats för jämförelse, prestation och dålig självkänsla. Oönskade energier helt enkelt. Så jag förklarade vad jag kände och sa, -I så fall får det vara ett gym som jag driver själv, som absolut inte är som alla de andra gym jag varit på, utan har en helt annan känsla och mentalitet. När jag sagt det högt så kände jag plötsligt att det landade så rätt inom mig. Jag fick plötsligt ett sug att äga och ta ansvar över det motstånd jag alltid känt till träning. Kanske skulle jag starta ett gym i ett hus som jag sen kan bygga vidare på med gruppcoaching osv. Min sambo sa inte så mycket mer och vi släppte samtalet…

Dagen efter visade han mig en annons på blocket. Ett gym i vår närhet var till salu. Jag kunde inte låta bli att skratta! Jag tror stenhårt på universums kraft. Men att det skulle märkas SÅ snabbt det var nästan för mycket. Jag tänkte att det åtminstone var ett tecken, en bekräftelse på att vi tänkte helt rätt! Jag kände till gymmet till namn och läge, men inte mer än så. Jag hade en fördom baserat på gymmets namn om att det var någon utlänsk medelålders spännig man som ägde det. Men jag kontaktade dem och sa att vi var intresserade. Vi fick en tid att titta på gymmet och träffa ägaren redan måndagen efter, 6:e Januari! Inom mig kändes allt plötsligt SÅ rätt! Jag googlade mer på gymmet och insåg snabbt att jag haft helt fel. Ägaren var en kvinna, som startat gymmet för att hon själv saknade ett gym som var trygg och trivsam för den äldre generationen. Mitt hjärta slog en volt. This is it!

Måndagen kom och innan vi skulle åka mediterade jag och försökte släppa alla förväntningar eller fördomar och vara så neutral och mottaglig som möjligt för tecken från universum. Väl där så kändes atmosfären så familjär och kärleksfull. Kajsa var jättetrevlig och ju mer vi pratade desto mer gemensamt hade vi. Jag frågade om jag kunde få komma och gå bredvid henne en dag på gymmet för att få en känsla för stället, kunderna och verksamhetern. Så vi bestämde att jag skulle komma redan på torsdag. Jag fick gåshud på armarna och mitt inre skrek, JA!!!

Vi gick därifrån sålda båda två. Det kändes helt rätt. Jag sa till min sambo att jag tyckte vi skulle gå vidare och se om vi hade finansieringen som krävdes.

Morgonen efter ringde jag banken och vår bankkvinna. Det var inte riktigt så enkelt som jag trott. Allt vårt kapital satt fast i företag, fastigheter och investeringar. Ett lån skulle krävas. Sambon och jag pratade och vi var överens om att vi ville satsa. Så jag la två dagar på affärsplan och budget. Jag kollade igenom gymmets gamla bokslut. Vi hade fått besked om att vi behövde lämna ett bud på gymmet innan veckans slut så jag var rejält stressad. Onsdag eftermiddag mailade jag in allt till vår bankkvinna. Torsdag morgon precis när jag kommit till gymmet så ringde hon och sa att hennes chef inte var inne, så hon kunde inte ge besked förrän dagen efter..fredag. Jag kände fortfarande att gymmet var menat till oss. Men en osäkerhet gnagde när det gällde banken.

Dagen på gymmet var helt fantastisk! Den där känslan jag känt när jag visualiserat min kursgård fanns här. Det kändes hemma på något konstigt vis. Kunderna var underbara och jag kände att jag skulle passa där.

Fredag förmiddag ringde hon från banken och sa att budgeten inte höll enligt deras mått, och att hennes chef inte var där idag heller så hon inte kunde ge något definitivt besked förrns nästa vecka. Jag blev så frustrerad och arg! Jag sa att jag gjort budgeten helt teoretiskt, vilket innebar att jag lyssnat på vad hon själv sagt om att man generellt tappar en hel del kunder vid ett ägarbyte. Men nu efter att jag faktiskt varit där och gått bredvid så visste jag att det inte skulle vara så. Snarare tvärt om! Jag bad henne få göra en ny budget baserat på en äkta känsla för hur jag på riktigt tror att det kommer gå nu när jag fått mer kött på benen. Hon gav mig klartecken, och sambon och jag spenderade helgen med att sätta oss ner i lugn och ro och verkligen känna in varenda siffra så vi kunde stå bakom hela budgeten. Så skickade jag in det. Så fick vi säga att vi inte kunde lägga något bud. Men de gav oss uppskov. Yey!!!

Veckan efter fick vi bra besked från banken. Men de önskade att Almi blev involverade oxå. Det kändes som en bra ide, så jag kontaktade dem, bokade in ett möte samma vecka. Allt flöt och fredagen efter hade vi lagt vårt bud på gymmet! Det visade sig att ytterligare tre intressenter fanns. Det blev budgivning, och jag la det bud jag kände att jag kunde stå bakom direkt. Något spel ville jag inte vara med i. En vecka senare visade det sig att vi och en till lagt samma bud. Vi valde att stå kvar. Samma gjorde den andra. Söndagen den 2/2-2020 fick vi samtalet om att gymmet var vårt! Jag skrek, hoppade och grät! Lyckan var så stark!

Morgonen efter köpte jag blommor, skrev ett kort och körde direkt till gymmet och visade hur otroligt tacksam jag var att hon valde oss! Sedan använde jag resten av dagen till att fira!

Måndagen efter började jag gå bredvid henne på gymmet för att lära mig!

Idag sitter jag här, sista dagen som arbetslös. Jag är så otroligt tacksam och lycklig över allt som skett. Men jag kan fortfarande inte riktigt greppa hur snabbt det gått! Om två dagar är vi ägare av gymmet!!! På måndag morgon när jag kommer dit, är det vårt gym! Mitt nya underbara jobb! Våra kunder! Så ofattbart!!! Så härligt!!! Så pirrigt!!! Så rätt!!! Så spännande!!! Jag vet att detta bara är början. Det kommer sakta men säkert utvecklas mot den där kursgården eller vad det nu ska kallas för. Allt under ett tak för kropp själ och sinne. Jag vet att det blir så. Jag vet inte hur, och inte när. Men jag vet att det kommer fortsätta kännas så här härligt inombords. För det kommer vara min kompass framåt. 😉

Så nu kanske ni förstår min frånvaro här inne. Men det kommer ändras. En dag i veckan har jag som mål att uppdatera här framöver. Hoppas ni överlevt mitt mmegalånga inlägg idag. Men jag ville verkligen få ur mig det! Jag vill visa er hur snabbt och lätt det både kan gå när något är rätt! Ibland har man inte sitt ”hur” så tydligt, men universum visa vägen om man bara är öppen. Ha tillit!

Kram Ida

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *